На 7 октомври се чества Световният ден за достоен труд.  Денят се

...
На 7 октомври се чества Световният ден за достоен труд.  Денят се
Коментари Харесай

На този ден: Отбелязваме Световния ден за достоен труд

На 7 октомври се чества Световният ден за заслужен труд.  Денят се отбелязва от 2008 година в повече от 130 страни. Инициативата е на Международната конфедерация на профсъюзите с поддръжката на синдикати от целия свят, които отстояват позицията, че обезпечаването на почтени условия на труд е най-хубавият метод за битка с бедността в международен мащаб.

Всяка година на този ден синдикатите по целия свят активизират силите си в поддръжка на празника. Достойните условия на труд съгласно Европейската конфедерация на профсъюзите включват няколко съществени правилото. Сред тях са закриване на краткотрайните работни места, които заплашват здравето и сигурността на работещите, нанасят и вреди на пазара на труда и на икономиката; въвеждане на по-добра организация на труда, основаване на удобна работна среда, обезпечаване на по-добър баланс сред работата и персоналния живот, опция за образование и развиване на уменията и квалификацията през целия живот.

Сред главните правила на Европейската конфедерация на профсъюзите е и мощната законодателна отбрана на работещите, създаване на обща система от обществени грижи за европейците, които сменят работата си всяка година, и стимулиране на обществения разговор и груповото договаряне при дейното присъединяване на обществените сътрудници в промените на пазара на труда.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР